Το διαδίκτυο αποτελεί ένα σύγχρονο πεδίο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Είναι σαφώς πιο οικονομικό, απευθύνεται σε πολύ μεγαλύτερο κοινό και είναι εύκολα προσβάσιμο απ' όλους.

Η πρώτη επαφή με το διαδίκτυο συνήθως γίνεται μέσα από έναν browser ή έναν mail client. Η πρώτη παρουσία στο διαδίκτυο συνήθως γίνεται με τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας ή αλλιώς ενός ιστότοπου. Βέβαια, η παρουσία στο διαδίκτυο μπορεί πλέον να επιτευχθεί και με τη δημιουργία ενός profile ή μιας σελίδας στα social media (π.χ. Facebook, twitter κ.τ.λ.). Η ευελιξία όμως και η δυναμική καθώς επίσης και το προσωπικό στυλ που εκφράζει μια ανεξάρτητη ιστοσελίδα την καθιστούν την βασική επιλογή.

Στάδια κατασκευής ιστοσελίδας

 • Ανάλυση

  Ή αλλιώς συζήτηση, συλλογή δεδομένων και απαιτήσεων, κατανόηση και συμφωνία. Πρέπει οι επιθυμίες και οι απαιτήσεις του πελάτη-ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας να γίνουν κατανοητές, να συνδυαστούν με τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες και τάσεις που επικρατούν στο διαδίκτυο και αφού συμφωνήσουμε σε όλα, να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

 • Σχεδιασμός

  Ο σχεδιασμός χωρίζεται σε δύο μέρη, τον εικαστικό σχεδιασμό και τον λειτουργικό σχεδιασμό. Θέλουμε μια όμορφη, μοντέρνα ιστοσελίδα που να είναι όμως ταυτόχρονα λειτουργική, φιλική και οικεία προς τον χρήστη. Επίσης, δεν ξεχνάμε ότι ο ένας στους τρεις χρήστες χρησιμοποιούν φορητές συσκευές για να περιηγηθούν στο διαδίκτυο, κάτι που λαμβάνεται προσεκτικά υπόψη κατά τον σχεδιασμό.

 • Κατασκευή

  Μετά από ένα σωστό και αναλυτικό σχεδιασμό και αφού όλα τα σημεία του έργου έχουν συμφωνηθεί, η διαδικασία της κατασκευής πραγματοποιείται με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ενδεχομένως συγκεκριμένα χρονικά σημεία παρουσίασης προόδου.

 • Δοκιμαστική φάση

  Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, η ιστοσελίδα περνάει στη φάση της δοκιμαστικής λειτουργίας. Είναι ώρα για σχόλια, παρατηρήσεις, διορθώσεις και μικροβελτιώσεις. Η ιστοσελίδα παίρνει τη θέση της στον παγκόσμιο ιστό και πρέπει να είναι άψογη.

  Το σημείο αυτό μπορεί να φαίνεται ως τελικό, στην πραγματικότητα όμως αποτελεί την αρχή της διαδικασίας ανάπτυξης και προβολής μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο. Πρέπει να ακολουθήσουν πολλές και συνεχείς ενέργειες για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση της παραπάνω επένδυσης.