Σχετικά με μένα

Αποφοίτησα από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα με τις σπουδές μου παρακολούθησα και ολοκλήρωσα επιτυχώς την ειδικότητα του Τεχνικού Τηλεπληροφορικής στο ΙΙΕΚ ΩΜΕΓΑ. Συνέχισα στον τομέα της Πληροφορικής παίρνοντας MSc in Computer Science από το University of Hertfordshire στο IST Studies.

Τα τελευταία 11 χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με την κατασκευή ιστοσελίδων και διαδικτυακών εφαρμογών. Προσπαθώ συνεχώς να εκσυγχρονίζω τις γνώσεις μου και τη μεθοδολογία μου μελετώντας και αφομοιώνοντας τα νέα δεδομένα στον χώρο της πληροφορικής, έτσι ώστε τα έργα μου να είναι πάντα ποιοτικά, σύγχρονα και τεχνολογικά άρτια.


Τεχνικές δεξιότητες

Systems Analysis 75%

PHP 85%

HTML5/CSS3 90%

TYPO3 95%

Magento 70%

Web Services 60%

SEO 80%

Walking on water and developing software from a specification are easy if both are frozen.

Edward V Berard

Timeline

 • 2002 Ιούνιος

  Η αρχή - Τεχνικός Τηλεπληροφορικής

  Παράλληλα με τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο αποφάσισα να ασχοληθώ πιο ενεργά με την πληροφορική και να διευρύνω έτσι τις γνώσεις μου στον συγκεκριμένο τομέα. Επέλεξα την ειδικότητα του Τεχνικού Τηλεπληροφορικής γιατί συνδύαζε διαδίκτυο, προγραμματισμό και δίκτυα.

  Ήταν απλώς η αρχή!

 • 2002 Σεπτέμβριος

  Πτυχίο Φυσικής

  Σπούδασα στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου επέλεξα την κατεύθυνση της Πυρηνικής Φυσικής και συγκεκριμένα της Πυρηνικής Ιατρικής. Κάνοντας την πτυχιακή μου εργασία στην ιατρική απεικόνιση και στη δημιουργία τομογραφικών εικόνων είδα από πρώτο χέρι πόσο δεμένες είναι οι δύο επιστήμες: Φυσική και Πληροφορική.

 • 2004 Νοέμβριος

  Ηλιότοπος

  Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας και ενώ βρισκόμουν στο δεύτερο έτος των μεταπτυχιακών μου σπουδών ξεκίνησε η συνεργασία μου με τον όμιλο “Ηλιότοπος”. Εκεί ανέλαβα την μηχανογράφηση των εταιρειών του ομίλου, την τεχνική υποστήριξη των συνεδρίων που διοργάνωνε ο όμιλος και την κατασκευή ιστοσελίδων των εταιρειών και δραστηριοτήτων του ομίλου αλλά και τρίτων. Ταυτόχρονα με την πρόσληψή μου στον “Ηλιότοπο” έγινε και η πρώτη γνωριμία με το TYPO3 CMS.

 • 2005 Σεπτέμβριος

  MSc in Computer Science

  Το Msc In Computer Science μου έδωσε τη δυνατότητα να έρθω σε επαφή με κομμάτια της πληροφορικής υψηλότερου επιπέδου, τα οποία έχουν μεγαλύτερο θεωρητικό υπόβαθρο αλλά ταυτόχρονα τεράστια σημασία στη δημιουργία έργων μεγαλύτερης κλίμακας (ανάλυση συστημάτων, σχεσιακή άλγεβρα – SQL, κανονικοποίηση βάσεων δεδομένων, OOP, Web Services κ.α.)

 • 2005 Σεπτέμβριος

  TYCON3 - Συμμετοχή στο πρώτο ετήσιο συνέδριο TYPO3

  Το πρώτο συνέδριο του TYPO3 έγινε στην Καρλσρούη της Γερμανίας. Ο αριθμός των συνέδρων ήταν αρκετά μεγάλος και με μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα τη δική μου παρουσία.

 • 2007 Σεπτέμβριος

  TYPO3 3rd International Conference

  Στο τρίτο συνέδριο του TYPO3 ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν πολλαπλάσιος από το πρώτο. Τα σημάδια της διάδοσης και αποδοχής του TYPO3 από web developers και εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων από όλο τον κόσμο ήταν εμφανή. Η Καρλσρούη έδειχνε πλέον πολύ μικρή για ένα τέτοιο γεγονός. Πλέον τα συνέδρια του TYPO3 γίνονται σε μεγάλα ξενοδοχεία ή συνεδριακά κέντρα μεγάλων, ευρωπαϊκών κυρίως, πόλεων.

 • 2008 Μάρτιος

  Σεμινάριο "Project Management"

  Έχοντας αναλάβει την ευθύνη του τμήματος Web του ομίλου “Ηλιότοπος” αποφάσισα να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο “Project Management”, το οποίο θα μου προσέφερε θεωρητικές καθώς επίσης και πρακτικές γνώσεις για την καλύτερη διαχείριση και οργάνωση τόσο των συνεργατών μου όσο και των έργων που καλούμασταν να δημιουργήσουμε.

 • 2011 Μάρτιος

  Η Νέα Αρχή - Web to bee

  Ενώπιον των συνθηκών οικονομικής κρίσης που προέκυψαν από το 2009 και μετά, προχώρησα, σε συνεννόηση με τον "Ηλιότοπο", στην ίδρυση της Web to bee, της νέας, ατομικής μου επιχείρησης η οποία ανέλαβε τους πελάτες του ομίλου σε επίπεδο κατασκευής, συντήρησης και φιλοξενίας. Έτσι ξεκίνησε μια ανεξάρτητη πορεία στο χώρο του Web Development με σαφώς μεγαλύτερες προκλήσεις, ευθύνες και συγκινήσεις.

 • 2013 Μάιος

  Σεμινάριο SEO | Google Analytics

  Σεμινάριο με αντικείμενο τους τρόπους βελτιστοποίησης των websites με σκοπό την καλύτερη δυνατή θέση τους στις μηχανές αναζήτησης καθώς και την κατανόηση και μελέτη των Google Analytics.

  Περιεχόμενα σεμιναρίου:

  • Ορισμός και σημασία του SEO
  • Κανόνες SEO
  • Οφέλη
  • Google Analytics
  • Social Media και επισκεψιμότητα

  Το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων που θα ακολουθήσουν, με σκοπό την διεύρυνση του αριθμού των παρεχομένων υπηρεσιών, καθώς επίσης και την περαιτέρω εξειδίκευση σε αυτές.